Všechny články

proti parazitům

border kolie u veterinárního lékaře

První návštěva veteriny: Jak to bude probíhat a na co se ptát?

Pořídili jste si psa nebo kočku a čeká vás první návštěva na veterině. Na co se připravit? Co nezapomenout? A jak prohlídku vašemu mazlíčkovi co možná nejvíce zpříjemnit?

americký buldoček v náručí veterinární lékařky

Odčervení psa a kočky od A do Z

Kromě vnějších parazitů jako jsou klíšťata či blechy, ohrožují zdraví vašeho mazlíčka také vnitřní paraziti. Pravidelné odčervování by tak mělo být samozřejmým úkonem spojeným s péčí o vašeho pejska či kočičku. Přečtěte si, proč je odčervování důležité, jak často je potřeba a jak poznáte, že vašeho psa či kočku trápí začervení.

bílá kočička s černými a hnědými flíčky

Smí kočka stejná antiparazitika jako pes?

Dnes se zaměříme na to, zda je možné dát pejskovi a kočičce stejné antiparazitikum. Pro začátek je důležité vědět, že pokud je uvedeno, že je přípravek určen pouze pro psy, určitě jej nedávejte kočkám, a to samé platí i v opačném případě.Zároveň se ale vyrábějí antiparazitika, která pomohou od parazitů jak psovi, tak kočce, ale musí to být výslovně napsáno a vyznačeno na obalu od výrobce. Ovšem přípravek určený pro psy, nesmíte nikdy dát kočce, protože pro ni může být vysoce toxický. Každý pes a každá kočka je jedinečný tvor, který má své potřeby nejen na výživu, ale i na složení antiparazitik. Prohlédněte si nabídku přípravků proti parazitům pro kočky a také antiparazitik pro psy.

pes v přírodě má na krku obojek s motýlkem a vyplazuje jazyk

Paraziti jsou už zase na scéně

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti si už zase „brousí zoubky“ na naše čtyřnohé miláčky. Zachraňme je včasným podáním správných antiparazitik!

panička s borderkolií sedí na molu a objímá svého psa

Jak se zorientovat v antiparazitikách?

Chcete svého parťáka ochránit proti klíšťatům a dalším parazitům, ale ve velkém množství možných přípravků se ztrácíte? Nevíte, jaký přípravek je vhodný pro kočky, nebo se kterým se pes nesmí koupat?

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie